Information om byggnadsarbeten och balkonger

Nedan följer information om takmålning, renovering av balkonger, samt nybyggnation av balkonger.

Takmålning:

I slutet på april kommer CC Plåt att grovtvätta taket. Detta tar ca 2 dagar och vid detta tillfälle kan färgflagor flyga ner på balkongerna och in genom eventuellt öppna fönster. Under tvättningen kommer en elsladd gå från källaren hela vägen upp på vinden.

Efter detta kommer CC Plåt att måla om hela taket.

Renovering av hörnbalkonger:

En renovering av våra fyra hörnbalkonger och vädringsbalkongen är planerad att påbörjas v18. Balkongerna kommer att bilas ner totalt och gjutas upp på nytt. I princip allt arbete sker från byggnadsställning.

För att detta arbete ska gå att utföra måste vi hyra parkeringsplatserna nedanför. Detta har ej gått i lås helt än och därför kan tiden för renoveringen att flyttas.

Nybyggnation av balkonger:

Bygglovsansökan är inskickad och Hyresnämnden ska avgöra huruvida Beda har rätt att bygga balkonger (se protokoll från extrastämma).

Vi hoppas att både bygglov och Hyresnämndsärendet är avslutat innan v18. Om så är fallet hoppas vi kunna samköra nybyggnationer av balkonger med hörnbalkongsrenoveringen.

OBS! Med detta i åtanke är det dags för er medlemmar att börja fundera på om ni vill bygga balkong och se till att ni i sådana fall kan finansiera detta.

Avtal kommer upprättas mellan Brf Beda och WMP för entreprenaden. Avtal kommer också upprättas mellan enskild medlem och Brf Beda, varav enskild medlem betalar Brf Beda, som sedan betalar WMP. Ett byggmöte mellan WMP och enskild medlem kommer att ske initialt för att din lösning kring element och rördragning.

Se pdf nedan för ytterligare information om balkongbygget.