Balkong och terass

Vissa av lägenheterna i Beda har balkong och terrass. För permanenta saker som påverkar husets exteriör som markiser, soltak och växthus krävs tillstånd hos styrelsen.

Det är förbjudet att grilla på balkongerna. Rökning är tillåten men får inte ske där rök kan komma in till våra grannars lägenhet. Det är inte tillåtet att ha mattor på balkongerna eftersom det skadar betongen. Vill vi täcka våra balkonger eller terasser så rekommenderas vi att göra det med trall eller liknande, som inte ligger direkt mot betongen.

Bostadsrättshavaren har enligt 2011 års normalstadgar för bostadsrättsföreningar ansvaret för den löpande skötseln i form av snöskottning och renhållning på balkongen. Om snöskottningen inte sköts kan det tyvärr medföra smältskador på fastigheten. När vi skottar snö är det viktigt att vi försäkrar oss om att ingen står under balkongen. Om någon skulle få snö på sig är det vi som skottar som bär ansvaret för eventuella skador.

Vill vi göra ingrepp i fasaden för att till exempel dra ut el eller installera infravärme måste vi ha föreningens godkännande. Fyll i ansökan ansokan_ombyggnad_bostadsratt.pdf och lämna till styrelsen.

Vi vill att vårt hus ska ha en snygg fasad och därför finns det ett beslut på att vi alla ska använda exakt samma färg på balkongskydd och markiser. Tyget ska vara enfärgat i kulör 0873-926 (mörkgrå). Finns att köpa hos flera återförsäljare bland annat hos AB RJ Markis. Vill vi montera markis måste vi dessutom vi ha föreningens tillstånd. I Avtal om montering av markis Avtal om montering av markis.pdf hittar vi information om vilken färg på tyg som ska användas för balkongskydd och markiser. Blanketten används också för att söka tillstånd hos styrelsen för att montera markis. Gör vi ett ingrepp utan tillstånd kan vi tvingas återställa ingreppet.